Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Apua GPS- ja muiden navigointilaitteiden ongelmiin
Tunkka
Viestit: 22
Liittynyt: Ke 09.11.2011 22:51

Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja Tunkka » La 14.11.2020 19:19

Mietin tässä taannoin, että kun monipuolisimmista urheilukelloista löytyy jo topokartat ja kosketusnäyttö, niin olisiko niihin mahdollista ladata myös kätköjä samaan tapaan kuin gps-laitteeseen.

Gigantissa käydessäni kysyin myyjältä aiheesta ja oli selvästi niin hankala kysymys, että heille annetuissa valmistajien ominaisuusluetteloissa sellaista mahdollisuutta ei ainakaan mainittu. En ole brutettanut googlehakua asian tiimoilta ja kirjoitankin tänne lähinnä tiedustellakseni onko joku miettinyt samaa tai jopa kokeillut kyseistä toimintomahdollisuutta omistamassaan kellossa. Garmin olisi varmasti tässä se ykkösvaihtoehto, minkä olettaisi olevan kätköilynkin ottanut kelloissa huomioon.

G-RJA
Viestit: 40
Liittynyt: La 02.07.2011 9:16
Paikkakunta: Espoo

Re: Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja G-RJA » Su 15.11.2020 13:57

Ainakin Suunnon ysiin voi käsin syöttää paikan tässätapauksessa kätkön koordinaatit ja suunnistaa perille. Tosin en itse ole kokeillut toimivuutta ja tarkkuutta.
Elinkustannukset korkeat, mutta hintaan sisältyy ilmainen matka auringon ympäri joka vuosi.

Makeeija
Viestit: 22
Liittynyt: Pe 23.10.2015 20:52

Re: Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja Makeeija » Su 15.11.2020 15:52

En ole kokeillut eli en ole varma, mutta ainakin minun Garmin DriveAssist 51 autonavigaattorini on yhdistettävissä Garminen urheilu- ja älykelloon bluetoothin kautta. Mainoksen mukaan kun autonavi ohjaa esimerkiksi kätköä lähinnä olevalle autolla päästävälle paikalle, niin sen jälkeen kätkölle voi jatkaa kellon avulla. En ole katsonut tarpeelliseksi edes kokeilla, vaan jatkan tarvittaessa puhelimella tai Garmin 64st:llä. Mutta oletan että koska kello saa bluetoothilla autonavigaattorin pisteet, niin eiköhän se saa ne muualtakin.

taavi4
Viestit: 4
Liittynyt: Ma 25.06.2012 15:37

Re: Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja taavi4 » Su 15.11.2020 18:02

Garminiin on saatavilla Locus sovelluksesta "kelloliittymä". Adrdoid play kaupasta löytyy puhelinpuolen softa, testattu ja toimii.

Tunkka
Viestit: 22
Liittynyt: Ke 09.11.2011 22:51

Re: Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja Tunkka » Su 15.11.2020 21:15

Tuo koordinaattien manuaalisyöttäminen ei varmaan vaatisi edes kummoista gps-kelloa, saati uusinta sellaista. Itseäni kiinnostaa juuri tuo topokartan käyttömahdollisuus kellossa käsigepsin tavoin. Tuo Locus ehkä olikin juuri sellainen mitä hain, ainakin se vaikutti siltä äppikaupan kuvien perusteella. Siinä oli myös jokin maininta laiteyhteensopivuuden tarkistamisesta, joten pitänee tutustua siihen lähemmin.

Niin...ja tietty hankkia se kellokin 🤔
taavi4 kirjoitti:
Su 15.11.2020 18:02
Garminiin on saatavilla Locus sovelluksesta "kelloliittymä". Adrdoid play kaupasta löytyy puhelinpuolen softa, testattu ja toimii.
Mikäs kello, taavi4, teillä on käytössä? Kiitos kaikille jo vastanneille!

SM07
Viestit: 7
Liittynyt: La 30.08.2014 9:19

Re: Kätköt äly- ja urheilukelloihin

Viesti Kirjoittaja SM07 » Pe 20.11.2020 19:16

Locus "add-on" toimii myös Watch OS -pohjaisissa (itsellä käytössä Fossil Sport), eikä tosiaankaan vaadi manuaalista kätköjen lataamista, vaan toimii kohtuullisesti esim. (omassa käytössä testattu) tyyliin C:GEO -> kätkön avaus -> menusta josta valitsisi muuten esim. navigate valitseekin Locus. -> Kun Locus käynnistyy, näyttää suoraan kätkön tiedot ja jos vielä valitsee tälle Guide on, niin suunta (ja etäisyys) kätkölle näytetään jatkuvasti nuolella. Jos nyt käynnistää locus add-onnin kellossa (minulla tämä kellon näppäinshortcutin takana) niin kelloon tulee samantien sama näyttö kuin mikä kännykässä ja tällä pystyy kohtuullisen hyvin tekemään "köyhän miehen navigoinnin" kätkön lähipiiriin.

Kohtalaisen käytännöllinen näin käytettynä mutta ei tosiaankaan mikään ihmeellinen vaan lähinnä seuraavissa marginaalitapauksissa itsellä käytössä:
(1) kylmällä kelillä (kun ei jaksa kävellä pidempiä matkoja räpylä paljaana vaan ranteeseen vilkaisu paljon mukavampaa) ja/tai
(2) haastavassa maastossa (tiheä metsä/kallio, ossa isompi puhelin tuppaa yhdessä kädessä ollessa joko haittamaan liikkumista tai tipahtamaan, jos sitä tuijottaa liian paljon, eikä syystä tai toisesta (paljon reittivalintoja) jaksa veivata taskuun ja takaisin.

Lähilähestyminen ei näytön pienuuden vuoksi todellakaan niin kätevää, mutta esim. luonnossa / metsässä vaellus "suunnilleen oikeaan suuntaan" vaikkapa välillä 1km - 200m, erityisesti silloin, kun pitää esim. valita mitä polkua pitkin jatkaa seuraavaksi toimii kohtuulisen hyvin varsinkin jos on tuo "guide on" asetus päällä, vilkuillen aina silloin tällöin kellon ruudulta suuntaa (ja etäisyyttä/reittiä) kätkölle.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Laite- ja ohjelmistoapua”