Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Kätköilyyn liittyvää apua laskukaavasta kompassin käyttöön
Erävaris
Viestit: 17
Liittynyt: Ti 18.08.2015 18:27

Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Viesti Kirjoittaja Erävaris » Ti 20.10.2015 23:35

Ensimmäinen geokolikko lakkarissa. Olen lukenut ja ymmärtänyt, että kolikon/TB:n omistajat toivovat loggauksia ja mahdollisesti kuviakin omistamansa partikkelin liikkeistä. Monet näyttävätkin käyvän loggaamassa "took it to"-kommentilla + linkki visiteeratussa kätkössä.
Kysymys 1. Write note-toiminnollako nuo "väliloggaukset tehdään menemällä geokolikon omalle sivulle?
Kysymys 2. Kuinka visiteeratun kätkön linkki saadaan upotetuksi "Write note":een helpottamaan omistajan pääsyä tsekkaamaan "vierailupaikkoja".
Kysymys 3. Julmettu homma on kirjailla kaikki visiitit niinä aikoina kun GC hyppysissä kulkee. Onko tämä yleinen tapa / edellytettyä toimintaa?

"Parempi kysyä tyhmä kysymys kuin pysyä narrina ikuisuuksiin." Kiinalainen sananlasku.
Kiitos paljon!
t. Erävaris, noviisi,
2 kk kätköilykokemusta / 91 luukutettua piiloa

Avatar
Pretty.Killswitch
Viestit: 401
Liittynyt: Ti 29.05.2012 10:01
Paikkakunta: Savo

Re: Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Viesti Kirjoittaja Pretty.Killswitch » Ti 20.10.2015 23:58

Kyllähän noi tookittot ja kätkölinkit ja kilometrit muodostuu sinne matkalaisten tietoihin aika pitkälti ihan automatik.
Lokkaa matkalaisen poimimisen jälkeen löytämäsi uudet (lokkaamattomat) kätköt samalla tavalla niinkun tähänkin asti, mutta nyt pitäisi lokkaussivulla näkyä myös lista matkalaisista joita hallussasi on. Näkyy myös esim c:geossa. Siitä voi valita jokaisen matkalaisen kohdalta joko (visited), jos vain käyttää sitä jossain, tai sitten (dropped off) sen purkin kohdalla jonne jättää sen fyysisesti. Jos ei halua käyttää eikä jättää bugia mihinkään, niin kolmas vaihtoehto on sitten (do nothing). Kannattaa huolehtia ennen send nappulan painamista, että päiväykset on oikein. Jos ne on väärin, niin joka ikisen bugin päiväyksen joutuu myös korjaamaan käsin, sille ei tietääkseni ole olemassa mitään oho, eiku-toimintoa. Ohjeissa lienee tarkempia ja parempia ohjeita, jos malttaa etsiä ja lukea.
X

Avatar
ismo485
Viestit: 67
Liittynyt: Ma 14.10.2013 7:24
Paikkakunta: Muurame

Re: Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Viesti Kirjoittaja ismo485 » Ke 21.10.2015 7:18

Ihan jokaisella käymällään kätköllä ei ole mikään pakko kaikkia kulkijoita visiteerata. Itse en henkilökohtaisesti välittäisi seurata kenenkään kätköilypäivää kulkijani kautta. Muutama Visited-loggaus silloin tällöin riittää, esim yksi per paikkakunta, joku vähän erikoisempi kätkö jne.
Paljon helpompi seurata kulkijan liikkeitä eri paikkakunnilla sekä eri kätköilijöillä, kun informaation seasta on poissa mm. trailien kiertämiset.
Kulkijan tiedoista kannattaa katsoa kulkijakohtaiset toiveet; halutaanko paljon kilometrejä, jolloin sitten kierrätetään kaikissa mahdollisissa paikoissa vai kuten minulla on joissakin kulkijoisssa: No visited logs - please.

Joku kätköilysofta ilmeisesti lisää automatic tuon linkin visiteeratusta kätköstä, kuten Pretty.Killswitch jo kertoikin.

Erävaris
Viestit: 17
Liittynyt: Ti 18.08.2015 18:27

Re: Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Viesti Kirjoittaja Erävaris » La 24.10.2015 10:34

Kiitos paljon neuvoista molemmille!
En ole älynnyt tuota mahdollisuutta found it-kirjauksen yhteydessä kirjata myös reissaajia.
Ismon kanssa samaa mieltä visited-kirjauksista, kun niissä voi olla pitkiä listoja jonkun reissaajan mukana kulkevan henkilön liikuista.

Lisäksi kysyisin vielä sanastoa oppiakseni tuosta "trailien kiertämisestä", jotta mitä se tarkoittaa. Vastikään graticule-sanaa tuli avatuksi :)

Kiitos paljon!
Erävaris

Avatar
laulujoutsen
Viestit: 74
Liittynyt: Pe 11.10.2013 19:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Geokolikon matkustamisen kirjaaminen

Viesti Kirjoittaja laulujoutsen » La 24.10.2015 21:04

Trailien kiertäminen tarkoittaa sitä, kun kätköilijä kiertää jonkun pidemmän kätkösarjan eli trailin vaikkapa päivän aikana ja dippaa kulkijoita jokaiseen kätköön. Trailien pituudet vaihtelevat lyhyistä 10 kätkön letkoista aina Amerikan 1000 kätköjen sarjoihin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muuta apua”