Pieni pyyntö geoystäville ja -tuttaville

Avatar
gnutcha
Viestit: 274
Liittynyt: Ke 18.11.2009 22:19
Paikkakunta: Turku

Pieni pyyntö geoystäville ja -tuttaville

Viesti Kirjoittaja gnutcha » Ti 14.04.2015 9:24

En ole järjestämässä tänä vuonna Megaa itse, mutta sivusta järjestelyjä seuranneena kirjoitan silti tämän viestin.

Megoilla on ollut ainakin Suomessa sellainen jännä piirre, että sitä mukaa kun tapahtuma kasvaa kävijämäärältään, vähenee talkooväki. Suomen eka Mega oli vähän kuin kaikkien harrastajien yhteinen projekti ja vapaaehtoisia talkoolaisia oli pilvin pimein. Turussa talkoolaisia oli vielä noin 150 kappaletta, Muoniossa vähemmän sijaintinsa vuoksi ja Himoksella enää muutamia kymmeniä - työn painottuessa noin 20 ihmisen harteille. Tänä vuonna näyttää, että talkoolaisten määrä on vähentynyt entisestään. Trendi on ymmärrettävä siinä mielessä, että Mega on monilla jo käyty juttu ja monet ovat talkoisiinkin ehtineet oman panoksensa antamaan (usein vieläpä hyvin suuren sellaisen!), mutta itse silti koen edelleen, että Megan pitäisi olla kollektiivisempi projekti, josta yhdessä kannetaan vastuuta. Monessa muussa tämän kokoluokan tapahtumassa taustalla olisi iso organisaatio, palkattua työvoimaa ja ennen kaikkea iso kasa rahaa. Megojen suhteen ei näin kuitenkaan ole, vaan ihmisten henkilökohtainen työpanos on kaikki kaikessa!

Toki joku voi sanoa, että tarvitaanko Suomessa joka vuosi Megaa, jos talkoolaisia ei riitä. Ei varmasti, mutta tänä vuonna sellainen näyttää olevan vielä tulossa ja hienot puitteet olisikin tapahtumalle olemassa! Uskon myös, että kävijämäärä kipuaa edellisvuosien tasolle eli kävijöiden joukossa Mega ei ole kokenut inflaatiota, vaan tänäkin vuonna monet harrastajat haluavat tulla valtakunnalliseen tapahtumaan näkemään koko hurjan joukon :)

Mutta talkoolaisiin palatakseni: Pyydän, toivon ja melkein rukoilen, että jokainen Megaan tuloa suunnitteleva harrastaja nyt miettii, olisiko hänellä mahdollisuus auttaa järjestäjätahoa antamalla tunnin tai kaksi omaa aikaansa Megan toteuttamiseen!

Megan tekeminen ihan vain peruspuitteiltaan (rakentelut, sähköt, liikenteenohjaus, järjestyksenvalvonta, ensiapu, infopäivystys, ohjelman toteuttaminen jne.) vie satoja ellei tuhansia työtunteja ja nyt tämä taakka lepää vain muutamilla harteilla. Valmiiksi on tehty/tehdään jo kaikenmoinen suunnittelutyö, sopimukset, lupa-asiat, iso osa infraa, ohjelman perusta ym. eli se pohja mille rakentaa ja itse käytännön puurtaminen on jaettavissa valmiin suunnitelman mukaan pienenpieniin palasiin, joista joka ikinen tunti jonkun muun hoitamana olisi pois yhden ihmisen harteilta! Vaikka apuaan antaisi vain puoleksi tunniksi, voi se tarkoittaa jollekin info-teltassa päivän ainoaa ruokataukoa. Eikä tämä ole turhaa dramatisointia, vaan ihan oikeasti kyse on siitä, että taakka on tällä hetkellä aivan liian harvojen harteilla.

Valmiin suunnitelman lisäksi Mega on tänäkin vuonna vapaa kenttä, missä saisi toteuttaa melko vapaasti omia ideoitaan. Keskiaika-teeman sisällä voisi järjestää yhtä sun toista aktiviteettiä ja tarjota ohjelmaan omaa panostaan monella tapaa. Keskiaikateemaisia lautapelejä illanvietossa? Ritarimaskien askartelua lastenteltassa? Lasten lyöminen Mega-ritareiksi omassa seremoniassaan? Paras teemaan sopiva puku palkitaan omassa tilaisuudessaan? Ohjelmaa mahtuu vielä mukaan! Uskon, että pelkät ideatkin otetaan ilolla vastaan, mutta vielä parempi olisi, jos toteuttajiakin löytyisi. Tiedän myös, että Megaan on suunniteltu valmista ohjelmaa, joka kaipaa apua esimerkiksi rastivahtien muodossa. Voi siis unohtaa kaikki pohjatyöt ja tulla valmiiseen pöytään hommiin kahvitermarin kanssa ihmisiä tapaamaan.

Ottakaa siis yhteyttä Megan järjestäjiin ja ojentajaa käpälänne avuksi. Tapahtumaan on aikaa enää 4 kuukautta ja vaikka viikonloppu varmasti saadaan puskettua kunnialla läpi, on jokainen apukäsi oikeassa paikassa oikeaan aikaan pois joltain toiselta, joka myöskin tätä ihan omalla ajallaan ja palkatta tekee.

Megan facebook-sivuhan löytyy osoitteesta:
https://www.facebook.com/Mega2015hml

Viralliset nettisivut:
http://www.megafinland.fi/

Kuvaus:
http://www.geocaching.com/geocache/GC5H ... linen-hame

Ja lisätietoja kaikkeen antavat toivottavasti talkooporukan vastuulliset tämän ketjun alle vapaista pesteistä - ellei omaa ketjua jo löyty tältä samalta keskustelualueelta. Jos tarkempaa tietoa ei ole, oikeaan osoitteeseen osaa ohjata Turkka: maitomies@luukku.com


Terkuin, Gnutsa

Avatar
gnutcha
Viestit: 274
Liittynyt: Ke 18.11.2009 22:19
Paikkakunta: Turku

Re: Pieni pyyntö geoystäville ja -tuttaville

Viesti Kirjoittaja gnutcha » La 02.05.2015 13:01

Talkoolaisia on tullut hurjasti mukaan! Lisääkin kuulemma mahtuu, mutta ihan huippua silti, että porukka on taas kerran käärinyt hihat ja aktivoitunut tekemään yhdessä Megaa :D Onhan se selvää, ettei tällaisia rutistuksia tehdä muutaman hengen voimin, mutta pienelläkin panostuksella usealta ihmiseltä saadaan ihmeitä aikaan.

Vastaa Viestiin