Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Yleistä keskustelua kätköilystä
Geovius
Viestit: 738
Liittynyt: Ke 28.03.2007 13:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Geovius » Ti 18.08.2015 22:49

Mikä oli will attend määrä viikkoa ennen h-hetkeä?

Prynde
Viestit: 139
Liittynyt: Ti 31.07.2012 17:31
Paikkakunta: Turenki, Janakkala

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Prynde » Ti 18.08.2015 23:32

pyyvama kirjoitti:Jotenkin ei ehkä pidä paikkansa, koska attended- määrä on ylhäällä koosteessa isompi kuin will attend-määrä ja käppyrät on kuitenkin toisin päin kuvassa?
T. Päivi
Pitää paikkansa. Käppyrät ovat will attendien määrä ja niistä toteutuneet attendit. Ylhäällä koosteessa on taas kokonaismäärät joissa on laskettu mukaan nekin jotka eivät ikinä will attendia loganneet mutta attendin kuitenkin. Siinä koosteessa mainitaankin että 227 will attendin logannutta eivät ole vielä loganneet attendia ja 342 osallistunutta eivät koskaan loganneet will attendia.

Prynde
Viestit: 139
Liittynyt: Ti 31.07.2012 17:31
Paikkakunta: Turenki, Janakkala

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Prynde » Ti 18.08.2015 23:37

Geovius kirjoitti:Mikä oli will attend määrä viikkoa ennen h-hetkeä?
Lauantaina 8.8. will attendeja oli 787.

Avatar
Diksi
Viestit: 425
Liittynyt: Su 15.08.2010 21:09

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Diksi » Ke 19.08.2015 7:52

Prynde kirjoitti:
Geovius kirjoitti:Mikä oli will attend määrä viikkoa ennen h-hetkeä?
Lauantaina 8.8. will attendeja oli 787.
Tuo will attend loggaus on tarkoitettu helpottamaan tapahtuman suunnittelua ja arvioimaan osallistujamääriä. Viikkoa aikaisemmin arvio siis sellaiset 800 wa mikä vastaa noin 1200 henkilöä. Megassa henkilömäärä nousikin sitten vielä tuhannella. Ei nyt tuplaantunut mutta melkein. Aikaisemmissa ihan näin pahaa viimehetken pompsahdusta ei ole havaittu. Mainitaan nyt vielä, että tapahtumaa ennen ja sen aikana anouncementtejä käytettiin ahkerasti tiedottamiseen. Valitettavasti postit eivät tietenkään tavoittaneet jos will attendia ei oltu tehty.

Geovius
Viestit: 738
Liittynyt: Ke 28.03.2007 13:58
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Geovius » Ke 19.08.2015 9:48

Tulevaisuutta silmällä pitäen niin kuinka monta parkkipaikkaa oli alunperin mitoitettu tapahtumaan?

Avatar
kukkamaaria
Viestit: 179
Liittynyt: Ma 25.02.2008 10:21
Paikkakunta: Turku

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja kukkamaaria » Ke 19.08.2015 10:20

Nykyään normaaleihin eventteihinkin tulee paljon kätköilijöitä jotka laittavat viime tingassa will attendin tai eivät ollenkaan. Niinpä myös Megaan, varsinkin jos se on ilmainen EIKÄ ennakkorekisteröitymistä tarvita. Ja mielestäni missään ei juuri myöskään kehoitettu laittamaan will attendia ajoissa. (Voin olla väärässäkin.)

Moni kätköilijä joka ei ole aiemmin ollut Megassa, ei välttämättä tiedä mikä merkitys will attendilla on tapahtuman järjestäjille.

Avatar
laulujoutsen
Viestit: 74
Liittynyt: Pe 11.10.2013 19:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja laulujoutsen » Ke 19.08.2015 15:48

Loistavalla säällä oli varmaan myös vaikutusta kävijämäärän huimaan nousuun ihan viime metreillä. Jos olisi ennustettu sateista viikonloppua, niin kävijämäärä olisi varmasti ollut hieman alhaisempi eikä viimehetken tulijoita olisi ollut niin paljoa.

Voisko autopaikan varata etukäteen ja joku kätevä systeemi siihen tsekkaamiseen niin, että nopeimmat saa paikan lähempää tapahtuma-aluetta ja hitaimmat ja ne jotka eivät ole varanneet saavat jättää kauemmaksi? Onhan urheilutapahtumissakin monesti niin , että jos ilmouttautut reilusti etukäteen osallistumismaksu on halvempi kuin myöhemmin ilmoittautuneille :D .

Avatar
Kulpakko
Viestit: 246
Liittynyt: Ma 03.10.2011 9:34
Paikkakunta: Lepaa, Hattula

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Kulpakko » Ke 19.08.2015 16:18

Tuota... vaikka istuin 14 tuntia siinä infoteltassa eli voitaneen laskea jolain tasolla järjestäjäporukkaan, niin en osaa sanoa parkkiasiaan mitään "oikeaa tietoa". Mä vastasin vaan sikalipareista :D

Mutta yleisellä tasolla: kannattaa muistaa, että näitä tapahtumia järjestvät tavalliset kätköilijät omalla ajallaan ja rahallaan / kalustollaan. Ja nyt ei ole tarkoitus mitenkään nostattaa järjestäjiä korokkeelle. Ei todellakaan. Jokainen on vapaaehtoisesti (enemmän tai vähemmän :D ) hommaan lähtenyt mukaan ja on varautunut myös negatiiviseen palautteeseen. Itse pidän jälkipuintia hyvänä. Ja hulluimmatkin ideat kannattaa sanoa ääneen, koskaan ei tiedä mitä hienoa niistä jalostuu seuraavan poppoon mietintämyssyissä :)

Toivoisin kuitenkin, että pysyttäis jonkinlaisessa realismisssa. Toiveita ja ideoita kannattaa heitellä, mutta ei kannata odottaa että ne kaikki toteutuvat. Jokainen megan (menneiden ja tulevien) järjestelyihin osallistuva haluaa / halusi varmasti tehdä aina paremman megan kuin edellisenä vuotena on ollut. Valitettavasti usein asiat törmäävät siihen ikävään tosiasiaan, että kaikki maksaa ja rahakkaista soponsoreita on vaikea saada :/

Nyt kun kalajokiset alakavat painaa hommia, että saisimme taas yhden hienon mega-kokemuksen, heitän haasteen: montaa hommaa voi tehdä myös "etänä". Onko joku homma minkä pystyisit tekemään ensi vuoden megan eteen? Ole yhteydessä kalajokisiin asiasta pian - luulen (lue: tiedän) että apusi otetaan ilolla vastaan :) Jos et pysty etukäteen auttamaan, niin tee itsellesi uuden vuoden lupaus: teen megassa talkootyötä 2h. Jos edes puolet pitää uuden vuoden lupauksensa, niin mega-viikonloppuna ei riitä hommia kaikkille. Siinä nopeet syö hitaat ;)

Hyviä ideoita ja kehittämisehdotuksia saa edelleen heitellä, ne auttavat ensi vuoden huipputapahtumaa onnistumaan paremmin :) Jatketaan siis keskustelua. Maitomies on luvannut kalajokisille laittaa tämän vuoden megasta saadut opit + tietysti sen tiedon mitä me olemme edellisiltä järjestäjiltä saaneet. Ensi vuonna siis luvassa huippumega!

t. tiimin naispuoleinen

Avatar
kaskas
Viestit: 128
Liittynyt: To 13.11.2008 21:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja kaskas » Ke 19.08.2015 20:43

Tässä viestissä kirjoittamani mielipiteet ovat vain allekirjoittaneen omia, eivätkä edusta millään muota Megan järjestäneen organisaation virallista kantaa.

Hääräsin aika monessa mukana jo ennen Megaa (niitä kotoa koneella tehtäviä hommia on kuulkaa tosiaan paljon, kuten Kulpakko sanoi: jos voit istua joskus koneella, voit myös tuoda jonkun työpanoksen!), sekä itse Megassa staffilaisena ensiapupäivystyksessä.

Palautteita on nyt luettu sekä loggauksista että facebookissa, ja täällä. Voitte olla varmoja, että staffiryhmässä on puitu ihan samoja asioita, ja samoja kohtia todettu ja huomattu, kun palautteissa on kerrottu. Ja mietitty, mitä olisi voinut ja mitä olisi pitänyt tehdä. Otettu opiksemme.

Parkkipaikkojen laskettiin riittävän aika pitkälle vielä viikkoa ennen megaa (willattendit yli kaksinkertaistuivat viimeisen neljän viikon aikana), ja pellonpohjan käsittääkseni piti olla sellainen, etät se kestäisi paikoituksen kehnommallakin kelillä. Kuitenkin edellisenä iltana oli selvää, että parkkipaikat tulevat loppumaan. Ihmisiä mm. yritettiin pyytää jättämään autoja sinne Sappeentien varteen ja tulemaan sieltä kimppakyydeillä. Olisi toki ehkä pitänyt löytää jostakin pikkubussi, joka olisi alkanut liikennöidä Sappeentieltä ihmisiä Megaan, ja säännöstellä jo puoliltapäivin Leppäniementielle pääseviä autoja, jotta sitä tilannetta, että autot jätetään kapean tien varteen pitkäksi letkaksi ja pelastustien tukkeeksi, ei tulisi. Tämä noin niinkuin yhden ihmisen jälkiviisasteluna.

Kaikenlaista tehtävää oli kuitenkin tuossa vaiheessa aika tavalla ja hommiin lupautuneita ihmisiä vähän. 1200 will attendia ja 13 heistä oli lupautunut liikenteenohjaajiksi. Prosentin luokkaa. Se on jopa vähän noloa. Se kolmetoistahan ei riitä mihinkään, kun paikalle tulee yli 2000 ihmistä. Lisäksi radiopuhelinverkko ei yltänyt Sappeentielle asti ja kännykkäverkko kaatui (jep, joku wifi olisi ollut loistava). Ei yksinkertaisesti ollut vapaaehtoisia sitä sumaa purkamaan. Ei pikkubussia, eikä ketään sitä ajamaan.

Liikennekaaos oli tosiaan huomattava, ja oli onni, että siitä selvittiin lähinnä ihmisten ajanhukalla ja mieliharmilla. Erityisen pahoillani olen niiden pienten lasten puolesta, jotka joutuivat pitkää matkaa kävelemään pölyisellä tiellä.

Jonottaminen sinänsä joka paikkaan ei liene Megoissa kovin vieras asia. Itse en joutunut jonottamaan vieraskirjalle, kun menin sinne silloin, kun muut jonottivat sikaa. Ja sikaa menin hakemaan vasta ea-väijyn päätyttyä klo 20: ei tarvinnut jonottaa. Labeillakin oli kohtalaisen rauhallista neljän jälkeen. Toki jonoja olisi voinut purkaa joka paikasta, jos pisteitä olisi ollut enemmän ja jonotuksen ohjeistajia enemmän jne. Mutta kun ei ollut. Megan talkoohommiin on pyydelty ihmisiä puoli vuotta niin, että se on varmaan kuulostanut jo monesta aika epätoivoiselta. Mitään pisteitä ei saa lisää, jos ei ole ihmisiä niitä pitämään. Ilmaistapahtumassa kaikki pyörii vapaaehtoisten varassa.

Ja nämä vapaaehtoiset, voi mitä sankaritekoja ja venymisiä siellä Megassa sitten näin. Lastenteltalle huhuiltiin lisäväkeä vielä edeltävällä viikolla, mutta kehnolla menestyksellä. Keppariaskartelussakin ongelmaksi muodostuikin ohjaavien aikuisten vähyys. Haimmala lähti kuitenkin omalta mukavuusalueeltaan pyydettäessä, ja meni infovuoronsa jälkeen vielä keppareita askartelemaan. Samoin Black_Island kalastutteli ihmisiä parin tunnin infovuoronsa jälkeen vielä pitkään yhdellä labarastilla. Ea-labrastilla väki puski pitkää päivää. Eräs raskaana oleva, pienen lapsen kanssa liikkeellä ollut jäi auttelemaan yhdelle rastille vapaaehtoisesti, kun huomasi rastin kiireen. Vielä kaksi päivää ennen megaa sain kahdelta ea-taitoiselta viestin, että voisivat tulla hommiin, ja lupasivat ottaa lauantai-illan myöhäisimmän vuoron. Yksi tuli ea-päivystysvuoroaan hoitamaan kyynärsauvojen kera, eastwoods pyöri kentällä taukojensakin aikana koko päivän päivystysliivi päällä. Ja niin edelleen. Esimerkkejä on ihan lukemattomia. Kaikki te Megassa sen tunninkin työpanoksen antaneet: ihan mieletön kiitos. Päivä oli kaikesta huolimatta huippu, ja tehän sen sellaiseksi teitte!

Erityisen suurena sankarina mieleen jäi kätköilijänikki JJOH64, jolle haluan osoittaa julkiset, henkilökohtaiset kiitokset. Hän oli noin ainoana kävijänä marssinut lauantaina tultuaan infoon ja sanonut, että hänellä olisi nyt aikaa, missä voisi auttaa? Tässä kohtaa oli selvinnyt, että Leppäniementie ruuhkautuu pahasti. Olin itse pitämässä tuolloin muutaman tunnin mittaista taukoa ea-päivystyksestä ja kävellyt letterboxille. Takaisin tullessa tie oli tukossa (autoletkat eivät päässeet eteen eikä taakse) ja staffilaisena lopettanut taukoni siihen ja ruvennut liikenteenohjaajaksi. Järkkärit toivat sitten JJOH64:n tielle sitten viereiselle mäennyppylälle sumppukohdan toiseen päähän. Yli kahden tunnin ajan me huutelimme ilman apuvälineitä toisillemme autojen rekkareita, että mikä auto tuli omasta suunnasta vikana, ja karmeassa pölypilvessä oltiin koko ajan (kitos myös kaikille tuolloin ohiajaneille autoilijoille kärsivällisyydestä ja tottelevaisuudesta, eihän meillä extempore-liikenteenohjaajilla mitään liivejäkään ollut). Vähin erin tienvarteen parkkeeratut autot alkoivat siirtyä (kenttäalueella oli siitä kuulutettu), ja tosiaan olisi takuulla ollut mukavaa tietää, että mihin ne voi siirtää. Tämä oli jälleen yksi asia, jonka olisi voinut tehdä paremmin. Sillä hetkellä se järjestäjien ensisijainen prioriteetti oli pitää tie auki.
Kun autoja oli tienvarressa enää muutamia, lähdin tuosta tienposkesta ea-pisteelle takaisin päivystämään. Ja tämä JJOH64 jäi vielä senkin jälkeen paikalle varmistamaan, ettei tie tukkeennu uudelleen ja autot pääsevät kulkemaan molempiin suuntiin. Iso ja lämmin kiitos, Juha! Olet niitä ns. lapioihmisiä. Olen monesti törmännyt siihen samaan totuuteen, mistä tämä vertauskuva kuvaa aika hyvin: jos jalkakäytävällä on paska, niin 90% ihmisistä kulkee sen ohi ja joko ei välitä siitä tai on kiukkuinen, kun kukaan ei ole hoitanut sitä pois. 9% ihmisistä alkaa pohtia, mitä sille pitäisi tehdä ja neuvoa paskan korjaamisessa toisiaan. Ja sitten on se 1%, joka vain ottaa sen lapion käteensä ja vie sen paskan pois.

Paljon tuli megasta puitavaa, pureksittavaa, korjattavaa ja mietittävää, mutta paljon meni myös hienosti ja oikein. Henkilökohtaisesti olen kauhean ylpeä koko uskomattomia tuntimääriä puskeneen staffiväen puolesta, samoin kuin sen muun vapaaehtoisen lapioväen puolesta.

Ja kiitos kaikille kävijöille kärsivällisyydestä. Ihme kyllä, siinä kaksi tuntia seistessäni liikennettä ohjaamassa näin suurimmaksi osaksi iloisia, nauravia ihmisiä, jotka kävelivät pitkää matkaa pölyn keskellä. Se auttoi jaksamaan ja pitämään omaakin hymyä yllä. Olette te huippuja ihmisiä.
Jotka tulevat suorinta tietä, saapuvat tyhjin taskuin. Jotka ovat kolunneet kaikki polut, tulevat säihkyvin silmin, polvet ruvella ... outoja hedelmiä hauraassa säkissään. Niin se ystäväni on, niin se on, että eksymättä et perille löydä. - T. Tabermann.

Meriam
Viestit: 1
Liittynyt: Ke 19.08.2015 22:32

Re: Suomen Mega 2015 osallistujamäärä !

Viesti Kirjoittaja Meriam » Pe 21.08.2015 21:35

Osallistujamäärä on ollut todella huikean korkea ja erityis huippu kiitokset järjestäjille tämän historiallisen Hämeen toteutuksesta. Paikoitus aiheittaa aina ongelmia olkoon pieni tai suuri tapahtuma. Itse kokeneena paikoittaa yhdet asuntomessut eteläisessä Suomessa, joten jätetään "kiireiset immeiset" omaan arvoonsa. Iso kiitos järjestäjille.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”