Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Yleistä keskustelua kätköilystä
tittat
Viestit: 72
Liittynyt: La 23.10.2010 8:50

Re: Tapahtumien järjestäminen - korona 13.10.2020

Viesti Kirjoittaja tittat » To 03.06.2021 12:03

Joidenkin alueiden rajoitukset on laadittu vanhojen STM:n aluehallintoviranomaisille laatimien ohjeiden mukaan. Nyt STM:n ohjeet on päivitetty. Nykyiset voimasaolevat ohjeet ovat nuo ylempänä referoimani.

v v a m team
Viestit: 51
Liittynyt: To 11.08.2011 16:55

Re: Korona 13.10.2020

Viesti Kirjoittaja v v a m team » To 03.06.2021 14:28

Hei, siirrän tuota keskustelua tuolta tarkastajien tiedottamiselle varatusta ketjusta tähän keskusteluketjuun. Tittat kirjoitti
Joidenkin alueiden rajoitukset on laadittu vanhojen STM:n aluehallintoviranomaisille laatimien ohjeiden mukaan. Nyt STM:n ohjeet on päivitetty. Nykyiset voimasaolevat ohjeet ovat nuo ylempänä referoimani.
Kuten Mar_mot:kin totesi, rajoituksia on edelleen voimassa. Tässä suhteessa toimivaltainen viranomainen on kuitenkin aluehallintovirasto. Etelä-Suomen AVI:n tiedotteessa 1.6. todetaan mm. seuraavaa:
Aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista ja turvavälien mahdollisuuden varmistamisesta ovat Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla tällä hetkellä voimassa 15.6.2021 asti. Päätösten mahdollisia muutostarpeita ja jatkoa arvioidaan alueellisten koronakoordinaatioryhmien tilannekuvakokouksissa ja asiasta tiedotetaan myöhemmin tällä viikolla.

tittat
Viestit: 72
Liittynyt: La 23.10.2010 8:50

Re: Korona 13.10.2020

Viesti Kirjoittaja tittat » To 03.06.2021 15:07

Niinpä. Enää ei olla poikkeuslain alla, vaan vastuu on alueviranomaisilla. Valtion taholta on siis hyväksytty, että eri alueilla voi olla erilaiset kokoontumissäännöt. Ihmettelen, miksi kätköilytapahtumat olisivat tästä käytännöstä poikkeavia.

Tapahtuman hyväksymisen periaate siis on kaksivaiheinen
1) Onko tapahtuma sallittua VNK:n ja STM:n ohjeiden mukaan. 27.5.21 alkaen on sallittua ulkotiloissa (ks. aikaisempi viestini)
2) Onko tapahtuma sallittu kyseisellä alueella? Esim. Kainuussa ei ole lisärajoituksia valtakunnalliseen ohjeistukseen.

Uudet alueelliset tiukennukset vastaavasti voivat johtaa julkaistun tapahtuman peruuttamiseen.

NH82
Viestit: 69
Liittynyt: Su 29.09.2013 21:15

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja NH82 » To 03.06.2021 16:38

Mur_meli kirjoitti:
To 03.06.2021 11:41
Suomessa on edelleen voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.
https://avi.fi/usein-kysyttya-koronavir ... D6W4UKNDbW
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-korona ... oitopiirit

Määräykset ovat voimassa ainakin 15.6 asti. Osassa maata on voimassa tämän päivän tiedon mukaan ulkonakin jopa 10 - 20 hengen kokoontumisrajoitukset, mm. Kanta-Häme ja Kymenlaakso, ja useammassa maakunnassa on max. 50 hengen kokoontumisrajoituksia ulkotiloissa.

Tapahtumia ei voi geocaching.comin ohjeistuksen mukaan järjestää, jos maassa on edelleen voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Alueellisesti Suomen katsotaan olevan yksi alue ja näin ollen täytyy toimia tasapuolisesti koko Suomen osalta.
Onko tarkastajilla käytössä eri säännöt kuin geocaching.com:in sivuilla on julkaistu?
Regular Events and CITOs

In some regions, community volunteer reviewers may suspend publishing Events and/or may disable, retract, or archive already published Events, in accordance with guidance from health authorities.

We advise hosts to consult their regional health authorities to understand the guidance regarding gatherings of people. Generally, Geocaching HQ leaves the decision to Event hosts on whether to continue hosting the Event and to attendees on whether they will participate.

Events must comply with health and safety guidelines, as well as all local laws. Event cache owners are responsible for ensuring the number of people in attendance is in accordance with any local restrictions on gatherings. Read this Help Center article for procedures which must be followed if local laws and health and safety guidelines require Event hosts to collect personal information from Event attendees.
(https://www.geocaching.com/sites/updates/en/)

Suomi on geocaching.com:in aluejaossa maa, eli "country". Alueet ("region") Suomessa ovat

Uusimaa
Etelä-Karjala
Etelä-Pohjanmaa
Kanta-Häme
Pirkanmaa
Varsinais-Suomi
Satakunta
Päijät-Häme
Pohjois-Pohjanmaa
Keski-Suomi
Pohjois-Karjala
Kymenlaakso
Pohjanmaa
Etelä-Savo
Pohjois-Savo
Keski-Pohjanmaa
Lappi
Kainuu
PGC-FI-Regions.PNG
Suomen alueet = regions
PGC-FI-Regions.PNG (78.72 KiB) Katsottu 4546 kertaa
Regional authorities = Suomessa aluehallintovirastot.

Mikä ihmeen tulkinta tuo on, että Suomi olisi yksi alue "region" ja mistä se on peräisin, koska geocaching.com:in sivustolta käy selvästi ilmi, että kyse ei ole valtiollisista, vaan alueellisista viranomaisista?

Lain ja STM:n ohjeiden perusteella on selvää, että eventejä ulkotiloissa on mahdollista järjestää niissä maakunnissa, jotka ovat perustasolla tai kiihtymisvaiheessa. Leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa sen sijaan ei voi.
Kuva

Avatar
vvv
Viestit: 101
Liittynyt: La 26.04.2008 23:40

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja vvv » To 03.06.2021 17:54

"In some regions, community volunteer reviewers may suspend publishing new geocaches, in accordance with guidance from health authorities. More information may be found in the Regional Geocaching Policies Wiki." (https://www.geocaching.com/sites/updates/en/)
-->
Finland & Åland Islands (Regional Policies Wiki: currently known areas)

Yksi region.

tittat
Viestit: 72
Liittynyt: La 23.10.2010 8:50

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja tittat » To 03.06.2021 18:46

"In some regions, community volunteer reviewers may suspend publishing Events and/or may disable, retract, or archive already published Events, in accordance with guidance from health authorities."

Mä en näe tässä vaatimusta maan/alueen tasapuoliseen kohteluun?
Mitkä ovat ne terveysviranomaisten ohjeet, johon esim. Ärjänsaaren miitin peruminen perustuu? Kainuu on perustasolla. Ei ole osallistujamäärärajoja. Yleiset turvaväli- ja hygieniaohjeet voimassa.

ibis64
Viestit: 128
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja ibis64 » Pe 04.06.2021 6:48

Tarkastaja kertoi todellisen syyn facebookissa: "Mari Stenberg
Tarkastajahattu päässä vastaan nyt ja vain OMAN mielipiteeni...
Jos oltais tämä Kainuun miitti annettu pitää, olisi tullut narinaa, kun muualla ei saa mitenkään pidettyä viikon päästä miittiä (kun ei niitä ole julkaistu). Miksi noi saa, kun me ei saada? " :(

tittat
Viestit: 72
Liittynyt: La 23.10.2010 8:50

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja tittat » Pe 04.06.2021 10:52

10.5.21 Ärjäsaaren miitille asetettiin ehto

"Hei

Jollei kokoontumisrajoituksia pureta Suomessa 1.6.2021 mennessä, tapahtumaa ei voi järjestää geokätköilytapahtumana. Geocaching.com on ohjeistanut, jos maassa on kokoontumisrajoituksia niin silloin ei voi geokätköilytapahtumia järjestää.

Terveisin
Suomen tarkastajat"

27.5.21 Valtiohallinto (STM:n hybridistrategian ohjeet) poisti rajoitukset ulkona järjestettävistä yleisötapahtumista, joita geokätköilytapahtumat tyypillisesti ovat eli tapahtumat eivät sijaitse RAJOITETULLA alueella (Rajoitettuja ovat esim. urheilutapahtuman katsomossa, joissa tarkennetuin vaatimuksin tapahtumia voi järjestää).

Jos tämä ei riitä tuon asetetun vaatimuksen täyttämiseen ja perusteena on tuo "jos maassa on kokoontumisrajoituksia" -vaatimus, lienee virusvarianttien seuraksena miititön tulevaisuus hyvin todennäköistä. Siis jos jonain hetkenä kaikki kokoontumisrajoitukset on poistettu koko maasta ja miittejä saadaan järjestää, niin hyvin todennäköisesti hetken päästä vähintään yksi tartuntarypäs ilmenee jossain päin Suomea ja johtaa paikallisen AVIn asettamaan uudistetun tartuntalain 58 pykälän rajoituksia voimaa. Tarkastajien tulkinnan mukaan tällaisessa tilanteessa siis kaikki Suomen miitit pitää peruuttaa.

"jos maassa on kokoontumisrajoituksia" -vaatimus toimi hyvin vuosi sitten, mutta nyt ei enää olla valmiuslain alaisuudessa, vaan tapahtumien rajoituksista tartuntatautilain rajoissa vastaavat aluehallintoviranomaiset ja Suomessa tulee jatkossakin olemaan erilaisia alueellisia rajoituksia. Perusohjeet eri tasoille (perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe) tulee STM:ltä.

Aikaisemmin viestiketjussa referoiduissa geocaching.comin ohjeissa vastuu terveysviranomaisten ohjeiden ja määräysten noudattamisesta on eventin pitäjällä, ei tarkastajilla.

maczakman
Viestit: 53
Liittynyt: Pe 08.11.2013 21:23

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja maczakman » Pe 04.06.2021 20:43

Sen kummemmin kantaa ottamatta.On kait jossain vaiheessa uskottava että nyt on uusi nykyisyys.Enempi tämä koskee ihan hommista elantonsa saaviin tapahtuma-alan järjestäjiin.Eli jossain vaiheessa tulee ihan valtiovallankin taholta päätös tapahtumien järjestämisestä.Tai on jo tullutkin.Eli pakko on tottua muuttuviin tilanteisiin.Välillä voi pitää ja joku uruguain muunnos lyö taasen jonkun alueen lukkoon.Nämä miitit on kait lähinnnä verrattavissa johonkin kesäteatteriin tai pikku konsertteihin.Jos odotellaan koko maailman rauhaa saadaan varmaan odotella maailman tappiin saakka.Tai ainakaan kukaan meistä ei enää ole tänne kirjoittelemassa.

Avatar
Kulpakko
Viestit: 249
Liittynyt: Ma 03.10.2011 9:34
Paikkakunta: Lepaa, Hattula

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Kulpakko » Pe 04.06.2021 21:39

ibis64 kirjoitti:
Pe 04.06.2021 6:48
Tarkastaja kertoi todellisen syyn facebookissa: "Mari Stenberg
Tarkastajahattu päässä vastaan nyt ja vain OMAN mielipiteeni...
Jos oltais tämä Kainuun miitti annettu pitää, olisi tullut narinaa, kun muualla ei saa mitenkään pidettyä viikon päästä miittiä (kun ei niitä ole julkaistu). Miksi noi saa, kun me ei saada? " :(
Juurikin tuo. Ollaan niin kateellisia, että sitä narinaa ei olis kestänny ees meidän ladon vanhat ovet. Onko nyt kyse siitä, että tilastojen kaunistamista pitäisi jo päästä tekemään? Jos kyse ei ole tilastoista, niin sittenhän sitä voi huudella jossain ryhmässä "me mennään paistamaan makkaraa" ja sinne sattuu samaan aikaan tulemaan muitakin kätköilijöitä. Siinä porsaanreikä. Mutta en suosittele / yllytä.

Ja ei, en ole paniikissa koronan takia. Koko koronarumban ajan olen ollut töissä sairaalassa osastoilla, joissa hoidetaan koronapositiivisia potilaita. Silti olen nukkunut yöni ihan hyvin. Surullista tässä ketjussa on se, että taas kaadetaan, ei ämpäri vaan saavitolkulla, "sitä itteensä" tarkastajien niskaan. Vapaaehtoisten tarkastajien niskaan. Uuninpankopoika Saku Timosen jutussa oli kommentti (suora lainaus) "Voisi pyytää,että antakaa ”Suomi takaisin”. Se Suomi, jossa vielä tunnettiin käsitteet: rehellisyys, hyvä käytös ja toisen ihmisen arvostaminen". Yritetäänkös edes? Ei se aina ole helppoa, mutta olis hyvä tavoite. Edes tässä suhteellisen pienessä aktiivisten porukassa.

Aurinkohattu löysemmälle, reipaanit silmille ja kesästä (ja hyttysistä) nauttimaan

t. tiimin naispuoleinen
ps me ei olla kovin aktiivisia näköjään, kun taitaa olla kokonaista 1 löytö tänä vuonna :lol:

NH82
Viestit: 69
Liittynyt: Su 29.09.2013 21:15

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja NH82 » Pe 04.06.2021 23:42

tittat kirjoitti:
Pe 04.06.2021 10:52
27.5.21 Valtiohallinto (STM:n hybridistrategian ohjeet) poisti rajoitukset ulkona järjestettävistä yleisötapahtumista, joita geokätköilytapahtumat tyypillisesti ovat eli tapahtumat eivät sijaitse RAJOITETULLA alueella (Rajoitettuja ovat esim. urheilutapahtuman katsomossa, joissa tarkennetuin vaatimuksin tapahtumia voi järjestää).

Jos tämä ei riitä tuon asetetun vaatimuksen täyttämiseen ja perusteena on tuo "jos maassa on kokoontumisrajoituksia" -vaatimus, lienee virusvarianttien seuraksena miititön tulevaisuus hyvin todennäköistä. Siis jos jonain hetkenä kaikki kokoontumisrajoitukset on poistettu koko maasta ja miittejä saadaan järjestää, niin hyvin todennäköisesti hetken päästä vähintään yksi tartuntarypäs ilmenee jossain päin Suomea ja johtaa paikallisen AVIn asettamaan uudistetun tartuntalain 58 pykälän rajoituksia voimaa. Tarkastajien tulkinnan mukaan tällaisessa tilanteessa siis kaikki Suomen miitit pitää peruuttaa.

"jos maassa on kokoontumisrajoituksia" -vaatimus toimi hyvin vuosi sitten, mutta nyt ei enää olla valmiuslain alaisuudessa, vaan tapahtumien rajoituksista tartuntatautilain rajoissa vastaavat aluehallintoviranomaiset ja Suomessa tulee jatkossakin olemaan erilaisia alueellisia rajoituksia. Perusohjeet eri tasoille (perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe) tulee STM:ltä.

Aikaisemmin viestiketjussa referoiduissa geocaching.comin ohjeissa vastuu terveysviranomaisten ohjeiden ja määräysten noudattamisesta on eventin pitäjällä, ei tarkastajilla.
Tämäpä. Jostain käsittämättömästä syystä suomalaisten tarkastajien pitää ilmeisesti keksiä säännöistä aina ahdasmielisin kuviteltavissa oleva tulkinta (jota ei normijärjellä sääntöjä lukemalla pysty perustelemaan mitenkään), eikä täällä saa esimerkiksi julkaista sellaisia haasteita, jotka ovat menneet vaikkapa Kanadassa nykyisillä säännöillä läpi. Ainoa poikkeus ovat kuntagrindaushaasteet, jotka kyllä menevät läpi, vaikka niissä pitäisi löytää yli 75 % kunnan aktiivisista kätköistä, vaikka sääntöjen tulkintaesimerkkien mukaan tuosta ei saa "reasonable numberia" mitenkään. Vastaavasti uusien kätköjen julkaisematta jättäminen yli kuukauden ajan viime vuoden keväänä muun muassa meni jo silkan hysterian puolelle. Kas kun ei keksitty pistää kaikkia jo olemassaolevia kätköjä lukkoon, jotta kukaan ei vahingossakaan saa kätköpurkista koronatartuntaa! 🤯 Kaipa se jokin vastuu pitäisi olla kävijällä itselläänkin hygieniasääntöjen noudattamisesta, mutta luulo ei näköjään ole tiedon väärti.

Se, että eventejä ei julkaista niillä alueilla, joilla lain, STM:n ohjeistuksen ja geocaching.com:in sääntöjen perusteella ulkoilmatapahtumia saa järjestää, koska joku voisi narista, on jo jotain aivan käsittämätöntä. Luulin, että kukaan ei pysty pistämään Krista Kiurun "kielletään aivan kaikki" -mentaliteetista pahemmaksi, mutta näköjään pystyy. Ruvetaanko seuraavaksi hyväksyttämään kaikki julkaistavat letterbox hybrid -kätköt etukäteen valehybridit-listan ylläpitäjällä, jotta ei vain tule narinaa? 🤦‍♂️
Kuva

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 585
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » La 05.06.2021 2:22

Nyt ymmärrän miksi tämä ketju oli (ja palaa) roskakoriin.

Miten haastekätköt nyt kuuluu Korona -aiheeseen ja tapahtumien järjestämiseen? Ruikuti ruikuti, kaikki on niin huonosti, pipa kiristää päätä (HEI, on kesäkuu, sen pipan voi ottaa pois päästä!!!)

Jos tarkastajat ovat todenneet että "Geocaching.com on ohjeistanut, jos maassa on kokoontumisrajoituksia niin silloin ei voi geokätköilytapahtumia järjestää" niin miksi täällä maalitetaan tarkastajia ja lainataan vain se, mikä omaan agendaan sopii?

Kuten tarkastajat ovat sanoneet: VALITTAKAA PÄÄMAJAAN eli ottakaa nyt yhteyttä Geocaching.comiin ja avautukaa sinne. Mitään ei auta että täällä ruikutetaan.

Tässä KOKO tarkastajan viesti mistä tänne on paloja pilkottu koska välttämättä kaikki eivät ole nähneet kuin valitut palat siitä (korostin punaisella OMASTA mielestäni tärkeimmän osuuden):

Tarkastajahattu päässä vastaan nyt ja vain OMAN mielipiteeni...
Jos oltais tämä Kainuun miitti annettu pitää, olisi tullut narinaa, kun muualla ei saa mitenkään pidettyä viikon päästä miittiä (kun ei niitä ole julkaistu). Miksi noi saa, kun me ei saada? Mielestäni tapahtuman järjestäjän olisi pitänyt vetää miitti pois samaan aikaan kun Megakin vedettiin.
Ja jos sitten alettaisikin julkaisemaan alueittain tapahtumia, niin taas saataisi kuraa niskaan, kun ei noudateta niitä sääntöjä, joita ollaan alusta asti noudatettu, eli vasta kun KOKO Suomessa on rajoitukset pois, niin aletaan julkaisemaan. Epäjohdonmukaisuudesta meitä on ennenkin syytetty, niin sitten kun pidetään linja, ei sekään tunnu kelpaavan.
Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin, kun mikään ei kelpaa.


// haksu10
OHJE! Usein kysyttyä - LUE! * Yhteydenotot
Yhteydenotot ainoastaan Geocache.fi:n virallisilla yhteydenottotavoilla, ei ylläpitäjien henkilökohtaisten profiilien tms. kautta. Geocache.fi ei pysty antamaan tukea yleisissä kätköilyä koskevissa asioissa eikä muissa Geocache.fi:lle kuulumattomissa asioissa, kuten Geocaching.com -sivuston käytössä.

ibis64
Viestit: 128
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja ibis64 » La 05.06.2021 8:00

Miitti ei nyt onnistunut tälle kesälle Ärjään mutta pidetään ensi kesänä sitten, ja tulevana viikonloppuna risteillään S/S kouta laivalla ja osa Rikulan kyydillä saareen hakemaan kätköjä mitä siellä riittääkin ja saattaa olla tulossa jotain uutta yllätystäkin, eli turha tästä miitti asiasta on enää jauhaa, nautitaan kesästä ja kätköilystä. Ärjään on luvassa mukavaa keliä tämän hetkisen tiedon valossa joten siellä nähdään :) ibikset<3

tittat
Viestit: 72
Liittynyt: La 23.10.2010 8:50

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja tittat » La 05.06.2021 8:54

Aikaisemmin kirjoitin

"Joidenkin alueiden rajoitukset on laadittu vanhojen STM:n aluehallintoviranomaisille laatimien ohjeiden mukaan. Nyt STM:n ohjeet on päivitetty. Nykyiset voimasaolevat ohjeet ovat nuo ylempänä referoimani."

Nyt näitä rajoituksia aluehallintoviranomaiset ovat alkaneet muuttaa uusien ohjeiden mukaisiksi:
https://avi.fi/web/avi/tiedote/-/tiedote/69910989

Olisko nyt oikea hetki miettiä, mihin muotoon "jos maassa on kokoontumisrajoituksia" -vaatimus voitaisiin muuttaa. Alueilla, jotka ovat perustasolla tai kiihtymisvaiheessa, ei ole osallistujamäärärajoituksia. Leviämisvaiheessa edelleen rajoitetaan sisätilojen yleisötilaisuudet 10 henkeen.

Vingeri
Viestit: 630
Liittynyt: Ti 04.01.2011 22:47

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Vingeri » La 05.06.2021 10:25

Kyllä niitä miittejä ehtii vielä elämän aikana järjestelmään. Ei ole sentään maailmanloppua ihan heti tulossa jolloin olisi kiire järjestää ne viimeiset miitit ennen suurta pamausta 8). Koronatilanne on vielä mitä on eikä se ole vielä kaikilla alueilla perustasolla.

Avatar
tsahkali
Viestit: 311
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja tsahkali » Ti 08.06.2021 12:08

Vingeri kirjoitti:
La 05.06.2021 10:25
Kyllä niitä miittejä ehtii vielä elämän aikana järjestelmään. Ei ole sentään maailmanloppua ihan heti tulossa jolloin olisi kiire järjestää ne viimeiset miitit ennen suurta pamausta 8). Koronatilanne on vielä mitä on eikä se ole vielä kaikilla alueilla perustasolla.
Niinpä.
Liian harva tuntuu ymmärtävän, että eivät alueet sairasta, vaan ihmiset, jotka ryntäilevät ympäri Suomea.

Zergei
Viestit: 364
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Zergei » Ti 15.06.2021 20:41

Tänään poistettiin jälleen monilta alueilta rajoituksia, kaikkien kokoontumisrajoitusten poistaminen koko maasta lähenee :D Näyttäisi siltä, että niillä jäljellä olevilla Uudenmaan kiihtymisvaihealueillakin on höllennetyt rajoitukset voimassa. Mitä ajattelette tästä?

https://yle.fi/uutiset/3-11983606
Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI lieventää koronarajoituksia Uudellamaalla tästä päivästä alkaen.

Koko maassa on edelleen voimassa tartuntatautilain pykälä 58 c. Pykälästä lisää jutun lopussa.

Kokosimme tähän juttuun tärkeimmät tänään tiistaina voimaan tulevat muutokset, jotka ovat voimassa ainakin 14. heinäkuuta saakka.

Yleisötapahtumien kävijämääriä ei enää rajoiteta, mutta tapahtumilta velvoitetaan tiettyjen sääntöjen ja ohjeiden noudattamista.

Nämä uudet päätökset koskevat Helsinkiä, Espoota, Kauniaista, Vantaata, Hyvinkäätä, Järvenpäätä, Keravaa, Mäntsälää, Nurmijärveä, Pornaisia ja Tuusulaa.
  • Ulkotiloissa voi järjestää yli 50 hengen kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta ja tarkkaan määriteltyjä turvavälejä, kunhan tapahtumassa noudatetaan tartuntatautilakia, THL:n hygienia- ja turvallisuusohjetta, ja fyysinen kontakti pystytään välttämään kokonaan.
  • Sisätiloissa voi järjestää yli kymmenen hengen kokoontumisia, kunhan tapahtumassa noudatetaan kahden metrin turvavälejä, tartuntatautilakia, THL:n hygienia- ja turvallisuusohjetta, ja fyysinen kontakti pystytään välttämään kokonaan.
  • Kokoontumisissa on noudatettava tartuntatautilakia (pykälä 58 c), joka velvoittaa tarjoamaan kävijöille mahdollisuuden käsien puhdistamiseen ja hygieniaohjeiden saamiseen. Lisäksi tiloja ja pintoja on puhdistettava tehostetusti. Oleskelu on järjestettävä sillä tavoin väljästi kuin se on tilanteesta riippuen mahdollista.
  • Lain edellytykset varsinaisen turvavälimääräyksen jatkamiselle eivät enää täyty, mutta käytännössä viranomaiset suosittavat vahvasti edelleen etäisyyksien pitämistä aina kun mahdollista.
Oma tulkintani: periaatteessa ulkomiittien järjestäminen olisi mahdollista, mutta mainituilla kiihtymisvaiheen alueilla järjestäjän pitäisi myös taata tartuntatautilain vaatimusten täyttyminen ja vakuuttaa tarkastajat tästä. Lisäksi tarkastajien pitäisi joko erikseen olla selvillä, minkä kunnan alueella miitti pidetään eli lisävaivaa heille, tai sitten asettaa samat rajoitteet koko Suomeen.

Tilanne on siis kiemurainen. Tarkastajien kanta on kyllä mielestäni ollut selkeä, eli niin kauan kuin rajoitukset jatkuvat jossain, miittejä ei pidetä missään. Eli arvatenkin 14. heinäkuuta kun ohjeet päivittyvät päästään kaikista rajoituksista eroon. Toki houkutus on että kun miitti vaatii sen julkaisun kaksi viikkoa etukäteen, niin voitaisiinko heinäkuun alussa sallia jo miittien julkaiseminen... :twisted:

Koplakopo
Viestit: 157
Liittynyt: Ke 29.08.2018 22:26

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Koplakopo » To 01.07.2021 23:17

Miten käy elokuun Magan ? Delta rantautumassa Eurooppaan :cry:

Trehkivan
Viestit: 8
Liittynyt: Ti 04.04.2017 21:41

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Trehkivan » Pe 02.07.2021 8:33

Pienen ihmisen pieni kysymys: Kun ja jos miitti järjestetään (en tarkoita nyt megaa) niin kuka siinä on järjestäjä?
Enkös se ole minä yksityishenkilönä? Jos näin on niin minähän olen lain tarkoittama toimija ja vastuussa tartuntalain nudattamisesta
(Valtion mailla järjestäessäni, en edes hallitse ko. aluetta)
Voisiko joku kertoa kuka ja millä valtuuksilla estää minua järjestämästä tapaamisia ystävieni kanssa.
Onko siis kysymys siitä, että tapahtumia ei vaan julkaista, koska nettisivujen ylläpitäjät ovat jossain näin päättäneet?
Mistä löytyvät tiedot pääkallopaikan ohjeistuksesta miittien järjestämiseen ja tarkastajien valtaan päätösten teossa.

Avatar
Kulpakko
Viestit: 249
Liittynyt: Ma 03.10.2011 9:34
Paikkakunta: Lepaa, Hattula

Re: Korona, tapahtumien järjestäminen jne.

Viesti Kirjoittaja Kulpakko » Pe 02.07.2021 10:04

Trehkivan kirjoitti:
Pe 02.07.2021 8:33
Voisiko joku kertoa kuka ja millä valtuuksilla estää minua järjestämästä tapaamisia ystävieni kanssa.
Onko siis kysymys siitä, että tapahtumia ei vaan julkaista, koska nettisivujen ylläpitäjät ovat jossain näin päättäneet?
Mistä löytyvät tiedot pääkallopaikan ohjeistuksesta miittien järjestämiseen ja tarkastajien valtaan päätösten teossa.
Kukaan ei estä sinua pitämästä tapaamisia ystäviesi kanssa. Jos haluaa tavata kavereita, niin ei muuta kun järjestämään "kekkerit". Ei siihen tarvita jonkun nettisivun olemassaoloa. Eniten väkeä tuntuu hiertävän se, että ei saa järjestää virallisia miittejä. Miksi? Jos kerran kavereiden tapaaminen on se oleellinen juttu.

Tarkennus: nettisivun ylläpito ei ole sama asia kuin kätkötarkastajat. (korjatkaa, jos olen väärässä)

Annetaako jo työrauha kätkötarkastajille? He tekevät hommaa vapaaehtoisina omalla ajallaan. Puun ja kuoren välissä taiteilu ei ole helppoa. Ei tehdä sitä vaikeammaksi. Ihan selvä kuitenkin lienee kaikille, että näin isossa porukassa on melko monta oikeaa mielipidettä tästäkin asiasta (jotka kaikki erilaisia, jopa vastakkaisia) ja kaikkien niiden mukaan ei voida toimia. Käy se klassinen: kun toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää.

Jos yhtään lohduttaa, niin mulla on biisin mukainen kesä helteen vuoksi :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=heDS4nwbYlw

t. tiimin naispuoleinen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”