Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Keskustelua tulevista ja suunnittelun alla olevista miiteistä
Avatar
oh3mbc
Viestit: 465
Liittynyt: Su 03.02.2008 10:00
Paikkakunta: Virrat

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja oh3mbc » Ti 06.02.2018 13:40

Pretty.Killswitch kirjoitti:Kaikenlaisten agendojen ajaminen piti olla olevinaan globaalisti kiellettyä, mm Earth Hour.
Silti listalta löytyy Earth Hour miittejä suoremmin ja epäsuoremmin ilmaistuna useita. Jännä.
Ilmeisesti agendoja on erilaisia, ja jotkut on sitten hyväksyttävämpiä kuin muut.
Olisi tietysti mukavaa ennalta tietää millaiset agendat menisivät kätköissä jatkossa läpi, nyt kun pää on avattu...

Mielessä olisi tehdä miitti agendana verenluovutus.
"Äiti, miksi setä vain katselee vettä, eikä kerää sitä? -Shh, setä on oikeasti etsimässä tänne piiloitettua aarretta."

Avatar
tsahkali
Viestit: 302
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja tsahkali » Ti 06.02.2018 17:59

Diksi kirjoitti:Tokko kukaan mitään yrittää vaientaa. Taitaa olla puolin jatoisin kaikki sanottuna ja keskustelu vaan junnaa paikallaan.
Asiahan ei koske minua mutta noihin muutamiin, helppoihin, kysymyksiin kun joku vastaisi, niin pääsisimme turhasta 'keskustelusta'.

500_XL
Viestit: 35
Liittynyt: Su 01.09.2013 21:32
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja 500_XL » Ti 06.02.2018 19:01

oh3mbc kirjoitti:Mielessä olisi tehdä miitti agendana verenluovutus.
Tämä ei mene läpi. On testattu.

Avatar
oh3mbc
Viestit: 465
Liittynyt: Su 03.02.2008 10:00
Paikkakunta: Virrat

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja oh3mbc » Ke 07.02.2018 18:14

J&T. kirjoitti:
oh3mbc kirjoitti:Mielessä olisi tehdä miitti agendana verenluovutus.
Tämä ei mene läpi. On testattu.
Nythän tuo voisi mennä läpi kun on käynyt selväksi että agendan ajaminen ON sallittua.
"Äiti, miksi setä vain katselee vettä, eikä kerää sitä? -Shh, setä on oikeasti etsimässä tänne piiloitettua aarretta."

markokh
Viestit: 155
Liittynyt: Pe 05.06.2009 20:24

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja markokh » Pe 16.02.2018 22:40

Suomalainen on niin idiootti että kun tulee sääntöjä tulkittavaksi niin se alkaa tulkitsemaan tiukimman mukaan kaikki asiat. Ja mitä tekee muu maailma nauraa partaansa että on suomalaiset idiootteja ja tulkitsevat määräykset väljimmän mukaan. Tämän vuoksi suomessa on tämä EU:kin tälläistä niin kuin se on. Tästä idiotismistä johtuen ei paljon ole enää kiinnostanut alkaa mitään miittejä tai yms. tehdä. HEI haloo voisko niitä sääntöjä tulkita muutenkin kuin lakimiesten johdolla ja tiukimman mukaan. Nyt on kuiteskin vain harrastuksesta kyse... UGH, olen puhunut ja hiljenen taas seuraavaksi vähintään 3 vuodeksi ja harrastan sillonkun tuntuu hyvältä enkä minkään tilaston vuoksi........

Avatar
rp55
Viestit: 303
Liittynyt: Ke 20.12.2006 22:11
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja rp55 » Su 18.02.2018 11:55

Ne on kuulu markokh tarkkoja nämä geokätköilijät. Ei niitä purkkeja muuten voi löytää :lol:
rp55
Sunt pueri pueri et pueri puerilia tractant.
Pojat on poikia, ja pojilla poikien huvit

ibis64
Viestit: 121
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja ibis64 » La 03.03.2018 9:16

Saari miiteiisäkin aika outo logiikka, talvella terrain saa olla vain 2-3 eikä 5, samalla logiikalla saarikätköille pitää laittaa talvella pienempi terrain ja nostaa taas kesäksi :D

finnranger
Viestit: 619
Liittynyt: Ke 30.07.2008 14:43

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja finnranger » Su 04.03.2018 8:47

ibis64 kirjoitti:Saari miiteiisäkin aika outo logiikka, talvella terrain saa olla vain 2-3 eikä 5, samalla logiikalla saarikätköille pitää laittaa talvella pienempi terrain ja nostaa taas kesäksi :D
Kätkö on paikallaan ympäri vuoden, miitti on vain yhtenä päivänä.

500_XL
Viestit: 35
Liittynyt: Su 01.09.2013 21:32
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja 500_XL » Pe 09.03.2018 22:09

Tänään taas huomattiin ettei ole meillä samat säännöt kuin vaikka ison veden takana. Tehtiin pitseriaan miitti ja kuvaukseen linkki ruokalistaan. Linkki piti poistaa että sai julkaistua, mikä nyt ei ollut suuren suuri yllätys. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä https://coord.info/GC7EZC4 jossa paikan nimi lukee heti miitin nimessä ja kuvaus kertoo aika tarkasti millaisesta toiminnasta on kyse. Näyttää että ohjenuorat ovat muulla todellakin ohjenuoria, täällä sääntöjä. :P

thetomi
Viestit: 28
Liittynyt: Pe 30.12.2011 21:29
Paikkakunta: Kerava

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja thetomi » Ti 13.03.2018 11:50

Piakkoin on edessä lennonvaihtotilanne Münchenissä ja vilkaisin olisiko kentällä vielä hakemattomia kätköjä tai mahdollisesti jopa uusia. Jopa yllätyin kun kerrassaan kolme miittiä oli lentokentällä, vaikka ohjeiden mukaan ne on näissä kohteissa kielletty (Events cannot be held in or near transportation centers such as Airports, Cruise ship ports, Train stations). Tietty yksikään miitti ei ole juuri minun matkapäivänäni :wink: Olisin kyllä mennyt jo pelkästään miittipaikan eli Airbräu -panimoravintolan vuoksi.

https://coord.info/GC7JG4G
https://coord.info/GC7JYVH
https://coord.info/GC7K9HK

Sääntöjen mukaanhan tässä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä, ei pitäisi olla mahdollista. Pitää muistaa itsekin näköjään ainakin yrittää reissuilla näitä miittejä laittaa, jos esim. pitkiä vaihtoja tulossa, kun kerran joissain maissa läpi menevät. Tässä kyllä ihmetytti, että Saksa! Sääntöjen mallimaa. Suomessa nämä eivät läpi menisi, mikä on minusta täysin OK, kun comin säännöt näin selkeästi sanovat. Tulkinnanvara-asioissa toivoisi kyllä asettumista kätköttäjän kantaan useammin. Itseltänihän aikanaan kiellettiin jopa virtuaalin laitto lentokentälle, koska lähtöhalli oli kuulemma valtion "business", jonne piti ovelta viisi askelta ottaa.

Tilhet
Viestit: 741
Liittynyt: Ma 05.10.2009 21:29

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja Tilhet » La 05.05.2018 10:24

Palaan tähän aiheeseen pitkähkön turhauttavan tauon jälkeen. Turhauttavaa on se, ettei mitään tapahdu. Miittisääntöjen julkaiseminen ei liene tehtävänä Internet-sivun päivitystä kummoisempi, mutta minulle avautumattomista syistä sitä ei näköjään vain haluta tehdä.

Jo tammikuussa sain Groundspeakilta vastauksen, ettei siellä ole aikomustakaan muuttaa tai muokata miittien ohjenuoria (Guidelines). Näin ollen koko tämä keskustelun aloittanut "event blocking" -teema jää hämärän peittoon tavallisille kätköilijöille. Uusien sääntöjen saloja on tiettävästi avattu tarkastajille jo syksyllä, mutta meille muille ei. Ehkä kyseessä onkin sikäläisellä kielellä Fake News!, en tiedä. Niin soisi olevan.

Groundspeakissahan on käsittääkseni vallalla vahva usko omien sääntöjen erehtymättömyyteen ja täydellisyyteen. Esimerkiksi kyllähän miitin saa järjestää vaikka joka päivä, mutta ohjeistuksen mukaan tällainen (tai mikä tahansa muu) "sarja" tulee julkaista yhtenä miittinä. Ihan kiva, mutta eipä onnistu kätkölomakkeelle useamman saati vaihtuvan päivämäärän täyttäminen. Jos taas päivämäärää (ja sijaintia) tämän ohjeen mukaisesti vaihtaisi vaikkapa aina klo 24, niin eihän se "event blocking" -ongelmaa poistaisi. (Ilman päivämäärän muuttamista kätköilijät eivät löytäisi miittiä, ja sehän taas on vastoin sääntöjä, koska miittien tulee olla kaikkien saatavilla.)

Joka tapauksessa esitän tarkastajille pari ehdotusta, ja toivon että niitä harkitsette:

1) Keskustelkaa pohjoismaisten kolleegojenne kanssa nykyisten miittisaturaatiosääntöjen (5 tuntia tai 30 kilometriä) mielekkyydestä. Pohtikaa, mikä olisi minimi, joka riittämiin täyttäisi Groundspeakin "event stacking" -kiellon ja muuttakaa yhteistä ohjetta minimin mukaiseksi. Varmasti vähempikin kuin viisi tuntia riittäisi. Lisäksi tuo 30 km saturaatiosääntö kohtelee miittijärjestäjiä tavattoman eriarvoisesti sen mukaan, kuinka tiheään asutulla seudulla he sattuvat asumaan ja miittejä järjestämään. (Miitti Vantaan Tikkurilassa asettaa potentiaalisesti rajoituksia tavattomasti useamalle miittisuunnitelmalle kuin miitti vaikkapa Inarin Saariselällä.)

2) Mikäli syksyistä salaista "event blocking" -säännöstöä todella halutaan nuodattaa, niin pyrittäköön sitä noudattamaan niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa. Ottakaa käyttöön "last come, first served" -periaate. Tämä tarkoittaa sitä, että samakin kätköilijä voisi laittaa jonoon vaikkapa joulukalenterisarjan. Mutta sarjan kätköjä julkaistaisiin vasta siinä vaiheessa, kun 2 viikon määräaikaan mennessä ei ole tullut jonoon toista saturaatiotilasta kilpailevaa miittiä. Silloin olisi varmaa, ettei kalenterisarjan miitin julkaiseminen estä toisen miitin julkaisemista. Jos taas toinen miitti tulisi, julkaistakoon se, eikä kalenterimiittiä - tätä tarkoittaisi tuo "last come, first served".

Tässäkin keskustelussa on moneen kertaan toivottu, että koko keskustelun teemaan suhtauduttaisiin kätköilijä- ja miittijärjestäjäystävällisesti. Jos Groundspeakin tuutista tulee päättömiä ja ristiriitaisia ratkaisuja ja ohjeita, niin ainakin minä pidän teidän velvollisuutena tulkita niitä siten, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa harrastukselle ja harrastajille.

Lisäksi pidän edelleen velvollisuutenanne myös julkaista kaikki säännöt ja pysyvät tulkinnat.

tanjuli
Viestit: 130
Liittynyt: Pe 29.08.2008 16:49

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja tanjuli » La 05.05.2018 20:47

Tilhet kirjoitti: --
1) Keskustelkaa pohjoismaisten kolleegojenne kanssa nykyisten miittisaturaatiosääntöjen (5 tuntia tai 30 kilometriä) mielekkyydestä. Pohtikaa, mikä olisi minimi, joka riittämiin täyttäisi Groundspeakin "event stacking" -kiellon ja muuttakaa yhteistä ohjetta minimin mukaiseksi. Varmasti vähempikin kuin viisi tuntia riittäisi. Lisäksi tuo 30 km saturaatiosääntö kohtelee miittijärjestäjiä tavattoman eriarvoisesti sen mukaan, kuinka tiheään asutulla seudulla he sattuvat asumaan ja miittejä järjestämään. (Miitti Vantaan Tikkurilassa asettaa potentiaalisesti rajoituksia tavattomasti useamalle miittisuunnitelmalle kuin miitti vaikkapa Inarin Saariselällä.)
Minä jo luulin, että tämä sääntö on unohdettu. Ainakin viime lauantaina Turussa oli kaksi eventtiä puolen tunnin välein.Tai ehkä CITO ja tavallinen miitti saavat olla peräkkäin..
Etsin sieltä, etsin täältä. Jotain mikä ei kadonnutkaan.

Tilhet
Viestit: 741
Liittynyt: Ma 05.10.2009 21:29

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja Tilhet » La 05.05.2018 23:41

tanjuli kirjoitti: Ainakin viime lauantaina Turussa oli kaksi eventtiä puolen tunnin välein.Tai ehkä CITO ja tavallinen miitti saavat olla peräkkäin..
Aiemmin kirjoitin tässä keskustelussa:
Tilhet kirjoitti:
Saa muokaten copy-pasteta vaikka Suomea ja Ahvenanmaata koskevalle 'Regional Geocaching Policies Wiki' -sivulle kirjoitti:[- -}- Pääsäännöstä voidaan joustaa, mikäli yksittäinen tavanomainen kätköilytapahtuma (Event Cache) seuraa yksittäistä siivoustapahtumaa (Cache In Trash Out, CITO). (Alaviite 1)[--]
(Alaviite 1) Ruotsissa noudatettava sääntöpoikkeus, joka on varmasti mielekäs Suomessakin. Esimerkiksi kahvilassa tai ravintolassa järjestettävä seurustelumiitti voitaisiin julkaista, vaikka saman seudun CITO-miitin loppumisesta olisi kulunut alle viisi tuntia.
Mutta tässäkään asiassa ei auta kuin arvailla, koska julkista tietoa noudatettavista miittisäännöistä ei Suomessa ole. Ehkä täälläkin tosiaan noudatetaan tuota Ruotsissa julkaistua sääntöpoikkeusta. Tai sitten kyse on tapaus- tai tarkastajakohtaisesta poikkeuksesta. Ei voi tietää.

En tiedä mikä sana olisi osuvin kuvaamaan nykytilannetta, jossa harrastajat joutuvat arvailemaan kulloinkin noudatettavia sääntöjä ja linjauksia sen mukaisesti, millaisia julkaisuja sattuu tulemaan.

Avatar
oh3mbc
Viestit: 465
Liittynyt: Su 03.02.2008 10:00
Paikkakunta: Virrat

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja oh3mbc » Su 06.05.2018 19:41

Tilhet kirjoitti:En tiedä mikä sana olisi osuvin kuvaamaan nykytilannetta, jossa harrastajat joutuvat arvailemaan kulloinkin noudatettavia sääntöjä ja linjauksia sen mukaisesti, millaisia julkaisuja sattuu tulemaan.
Ei ehkä yksittäinen sana, mutta vaikkapa jokin kolmikirjaiminen lyhenne jonka muistaakseni Clint Eastwood on tuonut erään elokuvansa myötä käyttöön.
"Äiti, miksi setä vain katselee vettä, eikä kerää sitä? -Shh, setä on oikeasti etsimässä tänne piiloitettua aarretta."

Avatar
weellu
Viestit: 29
Liittynyt: Pe 28.12.2007 14:46

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja weellu » Su 06.05.2018 22:31

Porvoon megassa viime kesänä tarkastajat avasivat näkökantojaan ihan julkisesti. Tarkastajien toivomuksesta tuota ei kuvattu, mutta kirjallisen dokumentaation kirjotin talteen ja se löytyy täältä

https://www.6123tampere.com/2017/07/29/ ... heenvuoro/

Tuossa on mainittu stackingista ja siitä, että miitti ja CITO voi olla lähellä toisiaan ajallisesti peräkkäin.
61°23° Tampere - www.6123tampere.com - geokätköilyblogi

Tilhet
Viestit: 741
Liittynyt: Ma 05.10.2009 21:29

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja Tilhet » Ma 07.05.2018 12:53

weellu kirjoitti:https://www.6123tampere.com/2017/07/29/ ... heenvuoro/

Tuossa on mainittu stackingista ja siitä, että miitti ja CITO voi olla lähellä toisiaan ajallisesti peräkkäin.
6123tampere.com/2017/07/29/ kirjoitti:Tietysti CITOja koskee sama ketjutussääntö kuin miittejäkin. Sellainen muutos tähän tuli aivan hiljan, että HQ:n mielestä CITOissa vaan siivotaan, eikä kätköilijät juttele keskenään. Niinpä CITO:n perään voi stackata tavallisen eventin, jossa sitten paistellaan siivoilun päälle makkarat ja jutellaan kätköilystä.
Huoh. Tämänkin tiedon tavallisen kätköilijän tulisi osata etsiä (toki tunnetun ja tunnustetun) kätköilyblogin yhden kirjoituksen lopusta. Eikö näitä tosiaan voisi koota johonkin yhteen viralliseen paikkaan?

PeliMies4
Viestit: 326
Liittynyt: La 14.04.2018 11:08
Paikkakunta: Lohja

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja PeliMies4 » La 12.05.2018 13:41

Voikohan muuten noita miittejä antaa adoptiolle? En tiedä kuuluuko tänne, mutta tulipahan vain mielen päälle.
...ja tärkeintä on vain muiden ihmisten ilo, ei unelmien murskaus...

Avatar
satumh
Viestit: 54
Liittynyt: Ke 16.04.2014 21:57
Paikkakunta: Kokkola

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja satumh » La 12.05.2018 15:11

Kyllä onnistuu ihan siinä missä kätkönkin adoptointi. Kerran olen adoptoinut miitin kun sen alkuperäinen järjestäjä ei päässytkään paikalle.

V.Hunter
Viestit: 98
Liittynyt: Su 04.05.2014 7:35

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja V.Hunter » La 12.05.2018 21:26

satumh kirjoitti:Kyllä onnistuu ihan siinä missä kätkönkin adoptointi. Kerran olen adoptoinut miitin kun sen alkuperäinen järjestäjä ei päässytkään paikalle.
Ei kai järjestäjän ole mikään pakko itse osallistua miittiin, joten ei sen takia välttämättä tarvitsisi adoptoida :?

Avatar
satumh
Viestit: 54
Liittynyt: Ke 16.04.2014 21:57
Paikkakunta: Kokkola

Re: Kaikki miittisäännöt julkisiksi

Viesti Kirjoittaja satumh » La 12.05.2018 22:20

V.Hunter kirjoitti:
satumh kirjoitti:Kyllä onnistuu ihan siinä missä kätkönkin adoptointi. Kerran olen adoptoinut miitin kun sen alkuperäinen järjestäjä ei päässytkään paikalle.
Ei kai järjestäjän ole mikään pakko itse osallistua miittiin, joten ei sen takia välttämättä tarvitsisi adoptoida :?
Ei toki olekaan mutta eihän tässä sitä kysytty. Totesin vain että itse olen sellaisessa tapauksessa miitin adoptoinut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Miitit”